Anjali Garg

Interior Designer | My thoughts| My Work

Mr. Mahesh’s Residence

Mr. Mahesh’s residence was a medium budget architectural cum interior design project at Wardha. (In association with Mudesign)

View of the house

Main door view

The interior was to be executed on a medium budget, and since the size of the property huge, that posed a serious problem for us.

However, with liberal use of natural stones such as kadappa and shahbad which are cheaper than marbles and granites, the interior designing could be fitted within budget easily. The living area has wooden flooring to create coziness in a huge space.The house has a cottage feel to it, with wire cut bricks left exposed in places. One side of the house is a huge plate glass window which has a vertical steel cage like grill for protection.

Interior view without furniture

Shadow effect with grills

The walls have been finished in stone and with dabba plaster besides the wire cut exposed brick work.

The bathrooms have similarly been clad with natural stones.

View of living area

Another angle of the living room

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 30, 2012 by in Residential and tagged , , .
%d bloggers like this: